Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Καρυδοπιτα (10 κομματια)


8 αυγα
8 κουτ.σουπας ζαχαρη
8 κουτ.σουπας καρυδι ψιλοκομμενο
10 κουτ.σουπας παξιμαδι τριμμενο
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
Για το σιροπι
2 κουπες ζαχαρη
1 1/2 κουπες νερο
1 κουταλια χυμο λεμονιου
1 βανιλια
Χτυπατε τα ασπραδια μαρεγκα σφιχτη.Μετα χτυπηστε τους κροκους με την ζαχαρη
μεχρι να ασπρισει το μιγμα.Οτανειναι ετοιμα και τα δυο ριχνετε τη χυπημενη
μαρεγκα μασα στους κροκους ανακατευοντας ελαφρα,στη συνεχεια ριχνουμε τα
υπολοιπα υλικα.Αδειαζουμε το μειγμα σε βουτυρομενο ταψακι διαμετρου 30 εκ.
Ψηνετε την καρυδοπιτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40-45 λεπτα.
Οταν ψηθει αφηστετο να κρυωσει.Στο μεταξυ βραζετε 7 λεπτα το νερο με την ζαχαρη το χυμο και την βανιλια.Περιχυνετε την κρυα καρυδοπιτα με καυτο σιροπι.Αφξστετο παλι να κρυωσει και κοψτετο!
Καλη σας Ορεξη!

1 σχόλιο:

Νότα Κυμοθόη είπε...

mmm...polu nostimi!

eyxaristw gia ti syntagi soy!