Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Τοπικες Συνταγες


Χορτα με Αυγα


2 κιλα χορτα(σπανακι,παζι,παπαρουνες,βλητα)
1 ματσακι ανιθο
1 ματσακι μαραθο
5-6 κρεμμυδακια φρεσκα
2 κρεμμυδια ξερα
1 κουτ σουπας πελτε
5-6 αυγα
Αλατι - πιπερι

Πλενουμε και κοβουμε τα χορτα και τα κρεμμυδακια σε μετρια κομματια.
Σε μια κατσαρολα οχι πολυ βαθια σοταρουμε το κρεμμυδι και ριχνουμε τα χορτα να μαραθουν.Επειτα ριχνουμε την ντοματα,αλατι, πιπερι και το αναλογο νερο.
Τα σκεπαζουμε και τα αφηνουμε να βρασουν.Οταν ειναι ετοιμα σπαμε απο πανω ενα ενα τα αυγα ολοκληρα στη σειρα και τα αφηνουμεσκεπασμενα να βρασουν με λιγο αλατι κ πιπερι μεχρι να ασπρισουν.

2 σχόλια:

bkaounas είπε...

Τι μου θύμησες!!!!

Leif Hagen είπε...

Thanks for following my blog! Here's wishing you a wonderful day! Kind regards from EAGAN daily photo in Minnesota, USA